Ja taas on pakko vinkua tyttöystävästä.

Luettiin eräältä foorumilta kesäkuntokeskustelua. Joku käyttäjä ilmoitti, että elää 300kcal/päivä, ja että olisi hyvä mennä alle 700kcal/päivä, jotta laihtuisi, ja sävy oli varsin pikkuvanha ja kaikkitietävä (lue: ärrrsyttävä). Hänelle sitten kommentoitiin, ettei sillä määrällä elä, ja että jos tuollaisia neuvoja aikoo antaa, niin painukoon jollekin proanafoorumille ohjeineen.

Minä siinä sitten mielessäni kirosin, että älkää nyt käskekö tuollaisia proanafoorumeille, mutten tietystikään sanonut sitä ääneen (en aio myöntää käyväni niillä, mitä se kenellekään kuuluu?).

No, naiseni sitten päätti alkaa nauraa, miten tyhmää on elää jollain 700 kalorilla, ja muutenkin naurettavaa laihduttaa noin, että paljon järkevämpää syödä kunnolla ja liikkua. Vähätteli syömishäiriöisiä, näin yksinkertaisesti sanottuna.

Ihan kiva. Neiti sattumoisin tietää, että normaalit kalorimääräni päivässä pyörivät siinä tuhannen kalorin alapuolella, yleensä juuri sen 700. Mitä vittua, miksi ihmeessä hän on tuollainen, miksi hän puhuu niin halveksivaan sävyyn syömishäiriöisistä, kun tietää, etten ole ihan täyspäinen? Ihan kuin hän tahtoisi ihan tahallaan tehdä minulle huonon omatunnon ja ahdistaa.

Ei varmaan ihan järkevä suhde tältä kannalta, mutta kun muuten on niin hyvä olla tuon tytön kanssa. Vain nuo ajoittaiset syömisjutut pistävät miettimään, kannattaako tämä. Onneksi niitä ei ole usein.